Sidenhuskaka med touch of mig...

Bloggen heter ju Fame Fashion and Food,


så nu kommer mitt första inslag under ämnet food.

Spenderade en del av kvällen med att svänga ihop en sidenhuskaka....

Vi är ett sånt där par som är lätt att svänga förbi på en kopp kaffe hos.. på ngt sätt har vi alltid varit det, vilket jag självklart tycker är kul! Därför har jag alltid ngt hemlagat i frysen.

För er som behöver tips så kommer här en lättbakad kaka:

Ingr:

( Beräknat till 10 bitar )

Deg:

3,5 dl vetemjöl
1,5 - 2 dl strösocker
150 gram smör
1 ägg

Fyllning:

70 gr smör
130 gr mandelmassa, riven
1 dl strösocker
2 ägg
1 pressad lime
4 grovrivna äpplen
mandelspån


DEG:

Blanda samtliga ingr. till degen snabbt, och knåda den jämn. OBS!! Knåda inte länge, bara tillräckligt för att få ihop allt till en deg. Tryck ut ca hälften av degen i en form med löstagbar kant. Andra halvan låter du stå i frysen.


Fyllning:

Smält smör, blanda med mandelmassa, socker, ägg och limesaften ( här väljer jag att även hälla i äpplena). Ge blandningen ett uppkok och låt den tjockna. Om du inte har i äpplena i såsen täcker du nu degen med äpplena och häller sedan i blandningen. Kör du allt i samma sås så häller du bara i såsen.

Ta fram resten av degen ur frysen, gör små degremsor du dekorerar kakan med, sprinkla över mandelspånen.

In i ugnen 175C ( ca 150 C i varmluftsugn ), grädda i ca 35 - 40 min.

När kakan är färdiggräddad skär du lätt mot kanten, och låter kakan svalna, servera med grädde eller glass....njut




Tips: jag lägger alltid smörpapper i botten innan jag fäster formen,
eftersom den inte läcker då, samt att inget fastnar i botten!


Det slår mig nu att man skulle kunna ha lite florsockerglasyr över kakan och lite kanel i såsen! Ska testa det nästa gång, om ngn hinner före fårni jättegärna informera mig!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0